отпечаток - Најдобар провајдер за хостинг бесплатен бесплатен форум во заедницата
бесплатен форум | Регистрирај се на бесплатен форум | Најпопуларни 20 форуми | поддршка | отпечаток
headermap rect rect rect rect rect
headerbottom
најдобрите Webforum од 2004 година
отпечаток
 • Одговора и за паметните телефони
 • Сопствена графичка меморија, кратко време за движење
 • Постојан развој (2023)
 • Може да се инсталира како апликација
 • Оптимизиран за машини за пребарување
 • Без трошоци, ограничувања или рекламирање
 • Поддомен или домен од највисоко ниво
 • Најмоќната phpBB XTE 4.3
 • Сопствен дизајн користејќи администратор на стилови
 • Континуирано криптирање
 • Најчиста површина
 • Вообичаено време на полнење 0,1 секунда
 • 104 јазици на располагање
 • CDN врска (Cloudflare)
 • повеќе ...Поставки за корисници и групи
  Приватни пораки и разговор во живо
  Брз одговор и цитати
  Поддржува Messenger (Skype, Facebook)
  # Поддршка на Хаштаг во постовите
  Масовна е-пошта и сигнали
  Пријавување преку Фејсбук е можно
  Најави и пикање
  Известување за нови објави
  Означете точни одговори на прашања
  Автоматски резимеа за текст
  Дозволи и контрола на пристап
  Преглед преглед, смешковци, потписи
  Целосно пребарување на текст и напредно пребарување
  Предупредувања и брави
  Дневник на статистика и статистика
  Прикажи слични теми
  Одделете ги и спојте ги мислењата
  Анкети со повеќекратен избор
  Кокпи за умереност и администрација
  Аватари, редови, напредни податоци за профилот
  Форматирање на постови
  Обележувач и последни објави
  Додатоци на датотека и преглед на печатење
 • Специјален форум наместо група на Фејсбук!
 • Без цензура и вистински имиња
 • Нема продажба на кориснички податоци
 • Придонесите имаат долгорочни придобивки
 • Нема тематски хаос или ограничување на текстот
 • Локацијата на податоците е Австрија
 • Фокусирајте се на темите наместо на луѓето
 • Може да се најде преку машините за пребарување
отпечаток

Одрекување и отпечаток

Dipl.-Ing. Reinhard Schagerer
Виена, Австрија
webmaster@schagerer.com

Пријавување незаконска содржина на форуми: abuse@schagerer.com
Ве молиме, цитирајте ги цитатите и оправдајте ги на лаички начин во согласност со ÖStGB.
1. Одговорност за содржината на оваа веб-страница
Постојано ја развиваме содржината на оваа веб-страница и се стремиме да обезбедиме точни и ажурирани информации. За жал, не можеме да превземеме никаква одговорност за исправноста на целата содржина на оваа веб-страница, особено за оние што се обезбедени од трети страни. За содржината на зачуваните форуми и зачуваните страници во архивата, надлежен е соодветниот сопственик на форумот, а не операторот, ова ја обезбедува само достапната техничка платформа и е одговорна според EC16 ЕКГ како давател на домаќин не за неговите членови и нивните активности. Ако забележите какви било проблематични или нелегални содржини, ве молиме контактирајте не веднаш, деталите за контакт ќе ги најдете во отпечатокот.

2. Одговорност за врски на оваа веб-страница
Нашата веб-страница содржи линкови до други веб-страници за чија содржина не сме одговорни. Одговорност за поврзани веб-страници не постои за нас според ЕКГ 17 фунти, бидејќи немавме сознанија за нелегални активности и не забележавме таква незаконитост и ќе ги отстраниме врските веднаш ако се запознаеме со какви било незаконитости. Ако забележите незаконски врски на нашата веб-страница, контактирајте со нас, ќе ги најдете деталите за контакт во отпечатокот.

3. Автоматско складирање на податоци
Кога денес ги посетувате веб-страниците, одредени информации автоматски се креираат и складираат, вклучително и на оваа веб-страница. Ако ја посетите нашата веб-страница како што е сега, нашиот веб-сервер (компјутер на кој е зачувана оваа веб-страница) автоматски ги зачувува податоците како адресата (URL) на веб-страницата што ја барате, верзијата на прелистувачот и прелистувачот, користениот оперативен систем, адресата (URL) на претходно посетената Страна (URL за упатување), име на домаќин и IP адреса на уредот од каде што се пристапува, и датум и време во датотеки (датотеки за логирање на веб-сервер). Како по правило, датотеките за записи на веб-сервери се чуваат две недели и автоматски се бришат. Ние не ги откриваме овие информации, но не можеме да исклучиме дека ќе се види во случај на незаконско однесување. Правната основа, според член 6 став 1 ѓ ДСГВО (законитоста на обработката), е дека постои легитимен интерес да се овозможи работење без грешки на оваа веб-страница со фаќање датотеки за логирање на веб-сервери.

4. Складирање на лични податоци
Личните податоци што ќе ги доставувате по електронски пат до нас на оваа веб-страница, како што се име, е-пошта, адреса или други лични информации во контекст на поднесување на формулар или коментари, ќе бидат споделени од нас заедно со времето и IP адресата користени за одредена цел, се чуваат безбедно и не се откриваат на трети лица. Ние ги користиме вашите лични податоци само за комуникација со посетители кои изрично бараат контакт и за обработка на услугите и производите понудени на оваа веб-страница. Ние нема да ги откриеме вашите лични информации без согласност, но не можеме да исклучиме дека ќе се видат во случај на незаконско однесување. Ако ни испратите лични информации по е-пошта, далеку од оваа веб-страница, не можеме да гарантираме безбеден пренос и заштита на вашите податоци. Препорачуваме никогаш да не испраќате доверливи информации преку е-пошта. Правната основа според член 6 (1а) од БДПР (законитоста на обработката) е дека ни давате согласност за обработка на податоците што ги внесувате. Можете да ја повлечете оваа согласност во секое време, неформална е-пошта е доволна, ќе ги најдете нашите детали за контакт во отпечатокот.

5. Права според Општата регулатива за заштита на податоците
Според одредбите на GDPR и австрискиот акт за заштита на податоците (ДСГ), тие во принцип ги имаат следниве права: право на корекција (член 16, БДПР), право да се избришат (член 17, БДПР), право на ограничување на обработката (член 18 ДСГВО), право на нотификација, должност за известување во врска со корекција или бришење на лични податоци или ограничување на обработката (член 19, БДПР), право на преносливост на податоци (член 20, БДПР), право на приговор (член 21, БДПР), не, исклучиво да се изрече на одлука заснована врз автоматска обработка, вклучително и профилирање, (член 22, БДПР). Ако сметате дека обработката на вашите податоци го крши законот за заштита на податоците или на друг начин вашите побарувања за заштита на податоци биле повредени на некој начин, може да се пожалите до органот за надзор, кој во Австрија е орган за заштита на податоците.

6. колачиња
Нашата веб-страница користи колачиња HTTP за зачувување на податоците специфични за корисниците. Колаче е краток пакет со податоци што се разменува помеѓу веб прелистувачот и веб-серверот, но за нив е целосно бесмислено и се користи само за веб-апликација, како што е веб-апликација. Како форум, значење, на пример, со привремено складирање на податоците за сесијата за корисничката сметка со која сте се најавиле на форумот. Постојат два вида колачиња: Колачињата од трети страни се создадени од нашата веб-страница, а колачињата од трети страни се креираат од други веб-страници (на пр. Cloudflare). Се прави дополнителна разлика помеѓу три категории колачиња, оваа разлика се заснова на неопходноста од употреба: основни колачиња за да се обезбедат основни функции на веб-страницата, функционални колачиња за да се обезбедат перформанси на веб-страницата и насочени колачиња за подобрување на корисничкото искуство. Нашите колачиња од прва странка се технички неопходни за да обезбедат функционирање на услугите и не содржат лични податоци како што се вашата IP адреса или вашата е-пошта. Затоа, нашите колачиња спаѓаат во исклучок на Законот за телекомуникации § 96 (TKG), бидејќи услугата повеќе нема да работи за сите корисници кога колачињата се оневозможени. Затоа, согласноста во смисла на ТКГ не е неопходна. Поточно, ова се следниве колачиња од прва странка: * _data, * _t, * _sid и по избор xt_ddos_key, xt_fboff и xt_banman како колачиња за сесии за податоци за најава и сесии, xt_cdn, xt_dir и xt_rewrites за да ве пренасочат за да пристапите преку Cloudflare , како и xt_cookiecheck за да ве известат со белешка до маската за најава, доколку сте ги оневозможиле колачињата во поставката на вашиот прелистувач. Колаче од трети страни __cfduid е технички неопходно колаче од Cloudflare. Ние ги користиме услугите на Cloudflare за да ги заштитиме нашите услуги од напади на DDoS, во спротивно нивната достапност не би била загарантирана. Колачињата остануваат зачувани на вашиот уред сè додека не истече периодот на валидност или додека не ги избришете, што може да се случи во зависност од поставката на прелистувачот при затворање на прелистувачот. Ако генерално не дозволувате да користиме колачиња, i. оневозможете ги со поставување на прелистувачот, некои функции и страници не можат да работат како што се очекуваше.

7. Аплицира Услови на употреба

отпечаток

Одрекување и отпечаток

Dipl.-Ing. Reinhard Schagerer
Виена, Австрија
webmaster@schagerer.com
Пријавување незаконска содржина на форуми: abuse@schagerer.com
Ве молиме, цитирајте ги цитатите и оправдајте ги на лаички начин во согласност со ÖStGB.
1. Одговорност за содржината на оваа веб-страница
Постојано ја развиваме содржината на оваа веб-страница и се стремиме да обезбедиме точни и ажурирани информации. За жал, не можеме да превземеме никаква одговорност за исправноста на целата содржина на оваа веб-страница, особено за оние што се обезбедени од трети страни. За содржината на зачуваните форуми и зачуваните страници во архивата, надлежен е соодветниот сопственик на форумот, а не операторот, ова ја обезбедува само достапната техничка платформа и е одговорна според EC16 ЕКГ како давател на домаќин не за неговите членови и нивните активности. Ако забележите какви било проблематични или нелегални содржини, ве молиме контактирајте не веднаш, деталите за контакт ќе ги најдете во отпечатокот.

2. Одговорност за врски на оваа веб-страница
Нашата веб-страница содржи линкови до други веб-страници за чија содржина не сме одговорни. Одговорност за поврзани веб-страници не постои за нас според ЕКГ 17 фунти, бидејќи немавме сознанија за нелегални активности и не забележавме таква незаконитост и ќе ги отстраниме врските веднаш ако се запознаеме со какви било незаконитости. Ако забележите незаконски врски на нашата веб-страница, контактирајте со нас, ќе ги најдете деталите за контакт во отпечатокот.

3. Автоматско складирање на податоци
Кога денес ги посетувате веб-страниците, одредени информации автоматски се креираат и складираат, вклучително и на оваа веб-страница. Ако ја посетите нашата веб-страница како што е сега, нашиот веб-сервер (компјутер на кој е зачувана оваа веб-страница) автоматски ги зачувува податоците како адресата (URL) на веб-страницата што ја барате, верзијата на прелистувачот и прелистувачот, користениот оперативен систем, адресата (URL) на претходно посетената Страна (URL за упатување), име на домаќин и IP адреса на уредот од каде што се пристапува, и датум и време во датотеки (датотеки за логирање на веб-сервер). Како по правило, датотеките за записи на веб-сервери се чуваат две недели и автоматски се бришат. Ние не ги откриваме овие информации, но не можеме да исклучиме дека ќе се види во случај на незаконско однесување. Правната основа, според член 6 став 1 ѓ ДСГВО (законитоста на обработката), е дека постои легитимен интерес да се овозможи работење без грешки на оваа веб-страница со фаќање датотеки за логирање на веб-сервери.

4. Складирање на лични податоци
Личните податоци што ќе ги доставувате по електронски пат до нас на оваа веб-страница, како што се име, е-пошта, адреса или други лични информации во контекст на поднесување на формулар или коментари, ќе бидат споделени од нас заедно со времето и IP адресата користени за одредена цел, се чуваат безбедно и не се откриваат на трети лица. Ние ги користиме вашите лични податоци само за комуникација со посетители кои изрично бараат контакт и за обработка на услугите и производите понудени на оваа веб-страница. Ние нема да ги откриеме вашите лични информации без согласност, но не можеме да исклучиме дека ќе се видат во случај на незаконско однесување. Ако ни испратите лични информации по е-пошта, далеку од оваа веб-страница, не можеме да гарантираме безбеден пренос и заштита на вашите податоци. Препорачуваме никогаш да не испраќате доверливи информации преку е-пошта. Правната основа според член 6 (1а) од БДПР (законитоста на обработката) е дека ни давате согласност за обработка на податоците што ги внесувате. Можете да ја повлечете оваа согласност во секое време, неформална е-пошта е доволна, ќе ги најдете нашите детали за контакт во отпечатокот.

5. Права според Општата регулатива за заштита на податоците
Според одредбите на GDPR и австрискиот акт за заштита на податоците (ДСГ), тие во принцип ги имаат следниве права: право на корекција (член 16, БДПР), право да се избришат (член 17, БДПР), право на ограничување на обработката (член 18 ДСГВО), право на нотификација, должност за известување во врска со корекција или бришење на лични податоци или ограничување на обработката (член 19, БДПР), право на преносливост на податоци (член 20, БДПР), право на приговор (член 21, БДПР), не, исклучиво да се изрече на одлука заснована врз автоматска обработка, вклучително и профилирање, (член 22, БДПР). Ако сметате дека обработката на вашите податоци го крши законот за заштита на податоците или на друг начин вашите побарувања за заштита на податоци биле повредени на некој начин, може да се пожалите до органот за надзор, кој во Австрија е орган за заштита на податоците.

6. колачиња
Нашата веб-страница користи колачиња HTTP за зачувување на податоците специфични за корисниците. Колаче е краток пакет со податоци што се разменува помеѓу веб прелистувачот и веб-серверот, но за нив е целосно бесмислено и се користи само за веб-апликација, како што е веб-апликација. Како форум, значење, на пример, со привремено складирање на податоците за сесијата за корисничката сметка со која сте се најавиле на форумот. Постојат два вида колачиња: Колачињата од трети страни се создадени од нашата веб-страница, а колачињата од трети страни се креираат од други веб-страници (на пр. Cloudflare). Се прави дополнителна разлика помеѓу три категории колачиња, оваа разлика се заснова на неопходноста од употреба: основни колачиња за да се обезбедат основни функции на веб-страницата, функционални колачиња за да се обезбедат перформанси на веб-страницата и насочени колачиња за подобрување на корисничкото искуство. Нашите колачиња од прва странка се технички неопходни за да обезбедат функционирање на услугите и не содржат лични податоци како што се вашата IP адреса или вашата е-пошта. Затоа, нашите колачиња спаѓаат во исклучок на Законот за телекомуникации § 96 (TKG), бидејќи услугата повеќе нема да работи за сите корисници кога колачињата се оневозможени. Затоа, согласноста во смисла на ТКГ не е неопходна. Поточно, ова се следниве колачиња од прва странка: * _data, * _t, * _sid и по избор xt_ddos_key, xt_fboff и xt_banman како колачиња за сесии за податоци за најава и сесии, xt_cdn, xt_dir и xt_rewrites за да ве пренасочат за да пристапите преку Cloudflare , како и xt_cookiecheck за да ве известат со белешка до маската за најава, доколку сте ги оневозможиле колачињата во поставката на вашиот прелистувач. Колаче од трети страни __cfduid е технички неопходно колаче од Cloudflare. Ние ги користиме услугите на Cloudflare за да ги заштитиме нашите услуги од напади на DDoS, во спротивно нивната достапност не би била загарантирана. Колачињата остануваат зачувани на вашиот уред сè додека не истече периодот на валидност или додека не ги избришете, што може да се случи во зависност од поставката на прелистувачот при затворање на прелистувачот. Ако генерално не дозволувате да користиме колачиња, i. оневозможете ги со поставување на прелистувачот, некои функции и страници не можат да работат како што се очекуваше.

7. Аплицира Услови на употреба

најдобрите Webforum од 2004 година

 • Специјален форум наместо група на Фејсбук!
 • Без цензура и вистински имиња
 • Нема продажба на кориснички податоци
 • Придонесите имаат долгорочни придобивки
 • Нема тематски хаос или ограничување на текстот
 • Локацијата на податоците е Австрија
 • Фокусирајте се на темите наместо на луѓето
 • Може да се најде преку машините за пребарување
 • Одговора и за паметните телефони
 • Сопствена графичка меморија, кратко време за движење
 • Постојан развој (2023)
 • Може да се инсталира како апликација
 • Оптимизиран за машини за пребарување
 • Без трошоци, ограничувања или рекламирање
 • Поддомен или домен од највисоко ниво
 • Најмоќната phpBB XTE 4.3
 • Сопствен дизајн користејќи администратор на стилови
 • Континуирано криптирање
 • Најчиста површина
 • Вообичаено време на полнење 0,1 секунда
 • 104 јазици на располагање
 • CDN врска (Cloudflare)
 • Поставки за корисници и групи
 • Приватни пораки и разговор во живо
 • Брз одговор и цитати
 • Поддржува Messenger (Skype, Facebook)
 • # Поддршка на Хаштаг во постовите
 • Масовна е-пошта и сигнали
 • Пријавување преку Фејсбук е можно
 • Најави и пикање
 • Известување за нови објави
 • Означете точни одговори на прашања
 • Автоматски резимеа за текст
 • Дозволи и контрола на пристап
 • Преглед преглед, смешковци, потписи
 • Целосно пребарување на текст и напредно пребарување
 • Предупредувања и брави
 • Дневник на статистика и статистика
 • Прикажи слични теми
 • Одделете ги и спојте ги мислењата
 • Анкети со повеќекратен избор
 • Кокпи за умереност и администрација
 • Аватари, редови, напредни податоци за профилот
 • Форматирање на постови
 • Обележувач и последни објави
 • Додатоци на датотека и преглед на печатење
Following this hyperlink will lead to a permanent autoban.